Бойовики “ДНР” захопили приміщення “Укренерго” в Горлівці

 

Державне підприємство Національна енергетична компанія “Укренерго” заявляє, що озброєні бойовики самопроголошеної “Донецької народної республіки” на чолі з керівником підприємства електромереж 30 червня захопили приміщення Донбаської енергосистеми в Горлівці (окупована частина Донецької області). Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії

За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об`єктів енергетики, що належать Україні.

За інформацією компанії, 1 липня керівники Донбаської ЕС не були допущені на робочі місця. Виконання вказівок законного керівництва ЕС блокується озброєними особами, які знаходяться в  приміщенні енергосистеми.

Технічний персонал середньої ланки примушують  писати заяви про перехід до штату створеного сепаратистами підприємства електромереж та виконувати вказівки його керівництва.

“Такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян”, – йдеться в повідомленні.

В цій ситуації,  ДП “НЕК “Укренерго” вживає необхідних заходів для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація, що нібито так звана “народна рада ДНР” ухвалила “закон про націоналізацію”, який оголошує власністю “ДНР” все майно держави Україна на її території.

Пізніше, це питання обговорювалося на засіданні Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську. Під час дискусії представники ОБСЄ і Росії погодилися з тим, що подібні дії є незаконними і суперечать духу Мінських домовленостей. Після цього представник ОРДО повідомив, що інформація про т.зв. “націоналізацію” не відповідає дійсності.

Читайте також:
В Мінську обговорили “націоналізацію” в “ДНР” та погіршення ситуації зі звільненням заручників

У “ДНР” начебто прийняли закон про націоналізацію майна України. З винятками для своїх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна