На хабарі затримали комісара Коломиї. “Відмазатися” від призову коштувало $1200

 

У Коломиї на хабарі затримали військового комісара міського військового комісаріату. Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що сума хабара – 1200 доларів США – призначалася для “сприяння громадянину в непризові на строкову військову службу”.

“Частину хабара (700 дол. США) виявлено та вилучено під час огляду місця події та обшуків за місцем проживання корупціонерів”, – інформує ГПУ.

Затримання військкома провели військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону за оперативної підтримки УСБУ області та управління захисту економіки обласної Нацполіції.

В офіційному повідомленні ГПУ епізод кваліфікується як “вимагання та одержання неправомірної вигоди військовим комісаром Коломийського об’єднаного міського військового комісаріату, вчинений за попередньою змовою в групі з колишнім працівником цього ж військкомату”.

За даними з відкритих джерел, військовим комісаром Коломийщини є підполковник Олег Пархоменко.

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – “одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням” (карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).

“Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади”, – зазначають у Генпрокуратурі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна