Гройсман пообіцяв увійти в ЄС уже за 10 років. У Берліні йому відмовили

 

Україна стане членом Євросоюзу вже за десять років. Про це премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив в інтервʼю Funke Mediengruppe, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Я переконаний, що Україна буде через десять років в ЄС. Ми йдемо європейським шляхом, що для нас означає свободу, права людини і сильну економіку”, – сказав голова українського уряду.

Гройсман відзначив, що угода про асоціацію з ЄС стане рушійною силою реформ, і наголосив на успіхах України у сфері боротьби з корупцією та необхідності гармонізації українського законодавства з європейським.

“Ми повинні привести наші норми у відповідність з нормами ЄС. Багато вже зроблено – особливо в сфері боротьбі з корупцією. Наприклад, ми створили абсолютно прозору систему державних закупівель”, – сказав премʼєр.

При цьому голова уряду визнав, що Україні багато ще чого потрібно зробити на шляху євроінтеграції.

Сьогодні ж, у день появи інтерв’ю в медіа, МЗС Німеччини відреагувало на євроінтеграційні устремління Володимира Гройсмана.

На сьогоднішній день для федерального уряду Німеччини перспектива прийому України до складу Євросоюзу не стоїть на порядку денному – переказує Deutsche Welle позицію МЗС ФРН.

“Питання будь-якої перспективи вступу [України] до ЄС зараз для нас не стоїть”, – сказала речниця міністерства.

За її словами, залишилось ще багато невирішених питань, зокрема щодо подолання корупції. “Тут Україні ще слід попрацювати”, – додала вона.

Як відомо, 27 червня Володимир Гройсман перебував у Берліні з робочим візитом.

Читайте також:
Меркель пообіцяла Гройсману допомогти з “безвізом”

Глави урядів України й ФРН обговорили наступні кредити та інвестиції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна