Член НАЗК від громадськості звинуватив керівників Агенції в саботажі й узурпації

 

Член Національної агенції з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка публічно звинуватив керівника цього органу Наталію Корчак у спробі “узурпувати владу” в колегіальному органі. Про це Рябошапка написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Фактично в колегіальному органі відбулася узурпація влади головою НАЗК та керівником апарату”, – вважає член агенції, обраний від громадськості.

Свої звинувачення він обґрунтовує копією доручення за підписом Корчак.

НАЗК розпорядження

Серед іншого, вона доручила голові апарату НАЗК самостійно затверджувати щотижневі плани роботи органу та контролювати їх виконання.

“Думка членів Агентства щодо планів роботи не цікавить ні голову, ні керівника апарату. Тим більше, нікого не цікавить те, що планування роботи органу повинно здійснюватись на засіданнях НАЗК”, – обурюється Рябошапка.

“Передбачено і репресивний механізм для тих працівників, які насміляться виконувати закон, а не забаганки цих двох осіб: позбавлення премій, стимулюючих надбавок. Причому це відбувається без жодних пояснень і законних підстав. Як у таких умовах забезпечити незалежність Агентства?
Чи можуть бути впевнені люди у тому, що весь комплекс повноважень Агентства буде спрямований на благо суспільства, а не Гголови та керівника апарату?” – зазначає Рябошапка.

Руслан Рябошапка також звинуватив колег у саботажі запуску агенції – за його словами, в п’ятницю, 1 липня, на порушення закону НАЗК ухвалила рішення про припинення своїх засідань щонайменше до 11 липня.

Крім цього посадовець повідомив, що Агенція бере на роботу осіб, які провалили тести під час конкурсу на посаду.

“Що ж це за день сьогодні? Конкурсна комісія голосує за призначення на посаду керівника відділу ресурсного забезпечення кандидата, який набрав 3 бали з 60 можливих на логічних тестах! З чотирьох допущених кандидатів, цей мав найгіршу оцінку в тестуванні. Мінімальний бал для допуску в логічних тестах становить 11!
Закінчили день ще одним призначенням: з трьох кандидатів обрали найгіршого, з 5,75 бала з 60 можливих”, – написав він.

Як відомо, Наталія Корчак була обрана в склад НАЗК за “квотою” екс-прем’єра Яценюка; зрештою її обрали головою агенції.
Також до складу НАЗК увійшли Олександр Скопич, якого пов’язують з секретарем РНБО Олександром Турчиновим, Руслан Радецький, якого лобіювала Адміністрація президента, та Руслан Рябошапка від громадських організацій.

Читайте також:
Україна виконала останню формальну вимогу безвізового режиму: обрано голову НАЗК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна