В Києві розстріляли чоловіка, підозрюваного у вбивстві бійця АТО

 

В ніч на 30 червня у Святошинському районі Києва розстріляли чоловіка. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

“О 23:18 правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вулиці Зодчих біля під’їзду виявили тіло чоловіка із численними вогнепальними пораненнями”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на місці події поліція вилучила 9 стріляних гільз і дві кулі, які передані для проведення експертизи. Окрім цього, опитані ймовірні свідки та очевидці, які повідомили про те, що чули кілька пострілів.

За інформацією правоохоронців, вбитий – це – киянин Артур Бірюк, 1989 р.н., у минулому неодноразово судимий. З’ясовано, що він був підозрюваним у вчиненні хуліганських дій, які призвели до смерті бійця АТО.

Як повідомляє “Обозреватель“, вбитий чоловік причетний до побиття, що призвело до смерті демобілізованого військовослужбовця 12-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ Артема Приходька.
Бірюк у вересні 2015 року разом зі своїми друзями влаштував бійку з демобілізованих бійцями АТО, в якій і загинув Приходько.

Перед вбивством, з Бірюком проводили слідчі дії в ГПУ на вулиці Петлюри до пізнього вечора. Також о 23:05 працівники Святошинського управління поліції перевірили дотримання Бірюком умов домашнього арешту, побачили його біля будинку і нібито завели в квартиру, після чого поїхали , зазначається в повідомленні.

“Стріляли тільки в тулуб, поранень в голову не було”, – додав співрозмовник, уточнивши, що зброя, з якої стріляли, була іноземного виробництва.

Також в загибелі бійця АТО підозрюється спільник Бірюка Євген Корнейко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство, санкція – до 15 років ув’язнення) Кримінального кодексу України. Призначено ряд судових експертиз, зокрема, судово-медична – для встановлення причини смерті, та балістична – для з’ясування, з якої зброї стріляли.

Читайте також:
На Сумщині застрелили військового прокурора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна