Українцям дозволили гостювати в Туреччині без віз 90 днів. Але там уже море росіян

 

Уряд Туреччини ввів у дію рішення збільшити термін безвізового перебування для громадян України з 60 до 90 діб.

Відповідний документ сьогодні, 30 червня, опубліковано в офіційному урядовому віснику Resmi Gazete, повідомляє державне інформагентство Anadolu.

У рішенні Міністерства закордонних справ Турецької Республіки, датованому 27 травня, зазначено, що загальний термін перебування громадян України на території Туреччини збільшено з 60 до 90 днів протягом 180 діб з дати в’їзду.
Нагадаємо, про такий крок турецької сторони стало відомо 24 травня.

Це рішення Анкари збіглося з трагедією в аеропорту Стамбула, де 28 червня внаслідок теракту загинуло понад 40 осіб.
Як відомо, МЗС України рекомендує співгромадянам тимчасово утриматися від поїздок до міста Стамбул, зокрема, з туристичною та діловою метою, через терористичні акти в аеропорту “Ататюрк”.

За дивним збігом, після зближення позицій Туреччини й Росії сьогодні ж президент РФ Володимир Путін своїм указом скасував заборону на продаж турів у Туреччину, починаючи з 30 червня 2016 року. Відповідний документ опубліковано на сайті Кремля.

Відтак перші чартери з російськими туристами вже вилітають до Туреччини після тривалого періоду напруженості у стосунках двох країн, пов’язаної із загибеллю пілота російського військового літака Су-24, збитого турецьким винищувачем у листопаді 2015 року на кордоні Туреччини й Сирії.

Читайте також:
РФ відновлює співпрацю з Туреччиною. Туди повернуться російські туристи

Російські зеки замість сніговика зліпили збитий Су-24, який летів бомбити Сирію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна