У новій партії Лещенка розповіли, в кого братимуть гроші

 

Нова політична партія, яка створюється на платформі партії “Демократичний альянс”, дистанціюється від олігархів і шукатиме кошти через фандрайзинг. Про це заявив нинішній голова “Демальянсу” Василь Гацько на брифінгу в УКМЦ, що відбувся сьогодні, 30 червня.

“Сьогодні дано старт новому об’єднанню нової політсили на базі “Демократичного альянсу”. Ми будуємо демократичну, абсолютно не олігархічну політичну партію. Будуємо її на трьох основних принципах: тотально прозоре фінансування партії: збір пожертв громадян, малого і середнього бізнесу; колективне лідерство; внутрішньопартійна конкуренція. Всіх, хто поділяє ці принципи, ми запрошуємо ставати пліч-о-пліч, щоб робити зміни в країні”.

За словами Гацька, наразі “ДА” має 18 обласних організацій, але буде розширювати формат.
“Партія загальнонаціональна, вона буде боротися за виборця і на сході, і в центрі, і на півдні, на заході. Найближчим часом заплановано проведення кількох з’їздів, перший з яких відбудеться 9 липня. Ми ухвалимо новий статут, програмні документи й оновлювати керівництво”, – сказав Гацько.

За його словами, назва партії наразі залишається “Демальянс”, але надалі назва обговорюватиметься, йтиметься про “ребрендинг”.

Також Василь наголосив на тому, що лідерство в оновленій політичній силі буде колективним, і вона боротиметься за перемогу на всіх виборах.

При цьому “демальянсівці” не бачать конкурентів у партії екс-прокурорів Віталія Каська та Давида Сакварелідзе. Нинішній заступник голови “ДА” Максим Черкасенко зазначив, що в цих двох новостворюваних партій є відмінності, і в процесі передвиборної конкуренції вони не нейтралізують одна одну.

“Ми точно не сприймаємо команду Михеїла Саакашвілі як конкурента, з яким треба боротися, – ми сприймаємо їх як партнерів. Ми можемо конструктивно взаємодіяти, якщо не перед виборами, то, однозначно, є варіанти створення коаліції і реалізації спільної коаліційної програми у Верховній Раді”, – заявив Черкасенко.

Крім чинних “демальянсівців”, готовність об’єднатися на базі “ДА” задекларували окремі представники міжфракційного об’єднання ВР “Єврооптимісти”, громадянської платформи “Нова країна”, об’єднання “Реформи мають бути справжніми” та ін., присутні на брифінгу в УКМЦ.

“На базі партії “Демократичний альянс” започатковується платформа, до якої долучаються нові сили, громадські активісти, люди, які були на Майдані, які жертвували свій час та сили, аби брати участь у новій політиці. Ці люди об’єднуються навколо ідеалів, за які ми стояли на Майдані, – нова, чесна, некорумпована влада”, – заявив народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

Він підкреслив, що наразі залишається позапартійним, але увійде до лав “Демальянсу”.

За словами Лещенка, можна було б “купити” штучну партію і діяти за прикладом інших нових політичних проектів, які створюються в Україні, однак вони вирішили вчинити інакше й обрати за платформу для об’єднання зусиль реальну політичну силу, що вже має реноме і структури.

Позафракційна депутатка Вікторія Пташник у свою чергу заанонсувала: “Програмний документ ми плануємо затвердити на наступному з’їзді, який попередньо запланували на осінь. До того часу в нас буде дуже потужна команда громадян, які вірять в те, що вони роблять, і вірять, що коли ми об’єднаємось, ми зможемо стати сильнішими. І побудова успішної держави буде не мрією, а конкретним результатом”.




Нагадаємо, напередодні ще один учасник нового проекту, нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив про з’їзд 9 липня та заявив: “Шлях буде складним, але я вірю, ні, я ЗНАЮ, що ми переможемо. І навіть раніше, ніж сподіваються наші прихильники, і набагато раніше, ніж побоюються наші вороги”.

Раніше такий політичний проект замислювався на базі “Руху за очищення” за участю Міхеїла Саакашвілі. Однак після невдалої березневої кампанії зі збору мільйона підписів проект було “заморожено”.

Читайте також:
Лещенко і Гацько створюють нову ліберальну партію на базі “Демальянсу”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна