Тука розказав, як силовики заробляють на контрабанді в зоні АТО та як з цим боотися

Силовики різного роду заробляють гроші на контрабанді на лінії розмежування. Про це в ефірі “5 каналу” заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

“Під час обмежень у торгівлі виникають з обох боків певні структури: здебільшого це структури, які мають контролювати дотримання цього режиму блокади. Вони будують, відверто давайте казати, злочинні зв’язки між собою і починають на цьому відверто заробляти гроші. Здебільшого це силовики різного ґатунку”, – зазначив він.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб додав: “Хто безпосередньо контролює лінію перетину, той і заробляє – це і військовослужбовці, це і представники прикордонної служби, СБУ і донедавна представники МВС. Всі абсолютно, немає святих. Але це не означає, що навколо зрада і всі покидьки, абсолютно ні. На жаль, покидьки є в кожному великому колективі”.

За словами Туки, чим довше утримується стан так званої “блокади”, тим потужнішими стають ті люди, які чинять спротив.

Найкращий шлях до повернення миру – це є поновлення горизонтальних зв’язків, в тому числі бізнесових. Хто найбільш чинить спротив таким діям? Саме ті люди, які користуючись своїми службовими повноваженнями або посадами, заробляють на цих обмеженнях чималі статки. Парадокс цієї ситуації такий: чим довше утримується стан так званої “блокади”, тим потужнішими стають ті люди, які чинять спротив”, – зауважив він.

Читайте також:
Тука: Якщо не реінтегрувати Донбас за 5 років, отримаємо друге Придністров’я

Волонтер виклав схему, яка дозволяє СБУ й ЗСУ порівняно законно пропускати контрабанду в “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна