Шуклінов: Три прості правила для українського інформпростору третього року війни

 

Петро Шуклінов
журналіст інтернет-видання “Ліга”

(FB)

Три прості правила для українського інформаційного простору третього року війни. Роздрукувати й повісити на стіну.

Правило перше: нас “там” немає, це не ЗСУ, ми не винні, українці за мир, ми любимо й цінуємо Мінські угоди за їх добрий дух і миролюбний характер. Ми не репостимо і не поширюємо дурниці про наступи ЗСУ і знищення наших ворогів, якщо про це не пише штаб АТО або інші уповноважені силові органи. Мовчанням у будь-якій ситуації – правду пишуть чи дезінформують – ми дозволяємо ЗСУ та іншим силовим органам робити свою роботу максимально ефективно.
Ми – розумні. Ми не будемо допомагати російській пропаганді. Вороги України гинуть винятково внаслідок власної дурості. І це не сарказм.

Правило друге: ми проти відділення Донецька, Луганська й Криму. Це наша українська територія, яку анексувала Російська Федерація, розв’язавши криваву війну проти України. Ми ніколи не пробачимо за це росіян, ми в судах вимагатимемо мільярдні компенсації, будемо домагатися продовження санкцій роками, будемо зміцнювати армію, вимагати вивести російські війська і повернути нам кордон.
Ми це будемо робити довго. Роками. Референдум або будь-яка інша форма схвалення анексії дозволить звільнити Москву від тиску, розв’язавши ще більшу війну – але вже за інші області України. Так що – ні, ми ніколи не приймемо цього. Ми дуже, дуже хочемо повернути свою територію. Але ми не дамо Москві жодного шансу позбутися намордника.

Правило третє: якщо хтось порушує перше чи друге правило, слід обов’язково лаяти його за необачність і недалекоглядність. Адже найчастіше правила порушують російські “консерви” або корисні ідіоти, позаяк розумний українець знає, що простих шляхів не буває. Простий шлях у гібридній війні – це поразка. А перемога дістанеться тільки найбільш меткому, розумному, цинічному й максимально кмітливому.
Як я вже писав – це повинні бути ми.

Дотримуйтесь правил. І не допомагайте розкручувати російську маячню про наступ. Ми ж за мир. Ми мирна нація.

Читайте також:
Інформаційний бардак: як народжуються чутки про поразки в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна