На “антимерському” майдані в Одесі сталася сутичка між протестувальниками та силовиками. ФОТО

В Одесі на Думській площі відбулася бійка між протестувальниками та правоохоронцями. Про це повідомляє “Думська“.

Під час чергової сесії на площі зібралися кілька сотень мітингувальників. Більшість виступає проти мера Геннадія Труханова. Окремо стояли учасники протесту проти зонінгу (який сьогодні розглядатися не буде) і забудови узбережжя.

Противники мера організували імпровізовану сцену, з якої перед присутніми виступали активісти. Вхід в мерію охороняє подвійний кордон поліції і Нацгвардії. Потім десяток активістів спробували зайти в мерію, щоб висловити свою позицію. Шлях їм перегородила поліція і муніципальна безпеку.

picturepicture_20757496153162_19860

Результатом конфлікту стало те, що трьох активістів все ж пустили до міськради, однак за ними хотіли пройти і інші. Зав’язалася бійка, поліція відтіснила протестувальників, а одного з них затримала. Учасники мітингу не погодилися з таким станом речей і силою відбили свого соратника.

picturepicture_52975966153175_86979

Зараз обстановка на площі стихла. Протестуючі обговорюють варіант, якщо не прорватися в мерію, то хоча б не випускати звідти чиновників і депутатів.

picturepicture_20757496153162_19860

Як повідомляється, згодом в міськраду намагалися пройти два помічники депутата Боровика. За їх словами, сам Боровик зараз знаходиться в Німеччині. Вхід до мерії все ще перекрито подвійним кордоном – не пропускають нікого, в тому числі помічників. Нових бійок поки не виникало.

Читайте також:
В Одесі знову зібрався “антимерський” майдан. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна