Лідер Rammstein найняв адвокатів, щоб боротися проти фейків російської пропаганди

 

Вокаліст відомого німецького рок-гурту Rammstein Тіль Ліндеман заявив, що фото його у футболці з портретом президента РФ Володимира Путіна, поширене в російському сегменті інтернету, – фейкове. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Насправді на футболці лідера гурту Rammstein було зображено стилізований череп із кістками, який російські пропагандисти за допомогою графічного редактора замінили на портрет Путіна.

Фейкове фото лідера Rammstein

Фейкове фото лідера Rammstein

Фотографія, яку в зміненому вигляді поширили російські ЗМІ, зокрема сайт Sputnik, була зроблена в Москві 19 червня ц.р., коли Rammstein виступали там з концертом.

У російських ЗМІ також курсує заява, приписувана Ліндеману, який нібито сказав: “У Німеччині навіть Ангела Меркель не може похизуватися такою популярністю, як Путін. Він мені подобається, він сильний лідер, а не маріонетка. Я вважаю несправедливими всі ці політичні нападки на вашу країну”.

Ліндеман, однак, стверджує, що не казав цього. “Все це повна нісенітниця. Ми грали в Москві 19 червня. Друзі російського промоутера Еда Раднікова підійшли до мене до початку концерту і тицьнули мені в руку телефон зі словами: “З привітом від Володимира Путіна”. Після цього мене запитали, чи подобається мені Москва. Тоді я підняв великий палець вгору і сказав: “Москва – чудове місто. Ось і все”, – цитує Ліндемана його прес-служба.

Варто зазначити, що зображений на фотографії смартфон із зображенням Путіна справжній. Його вартість – 4500 євро.

Ліндеман уже найняв адвокатів у зв’язку з публікацією фальсифікованих даних. Він також наголосив, що “принципово не робить жодних політичних заяв”.

Читайте також:
Через “історію Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу з російською пропагандою

Росія надалі буде не партнером, а противником Німеччини, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна