Кількість жертв теракту в Стамбулі зросла. Влада Туреччини описала схему смертників

 

Кількість загиблих під час теракту в міжнародному аеропорту Стамбула зросла до 42 осіб. Про це повідомляє CNN Turk.

Відомо, що серед загиблих – 13 іноземців, зокрема одна українка. Поранень зазнали троє наших співвітчизників, із них двоє залишаються в лікарні.

Загалом турецька влада повідомляла про 239 поранених унаслідок атаки терористів ввечері 28 червня. 41 людина перебуває в інтенсивній терапії.

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим розповів про схему, яка дозволила терористам зі зброєю й вибухівкою атакувати пасажирський термінал, попри рамки безпеки.

Як розповів Йилдирим, один зі смертників підірвав себе на вулиці, біля паркінгу, чим викликав паніку і дозволив двом іншим проникнути до будівлі терміналу.

“Коли терористи зрозуміли, що не зможуть пройти через рамки та поліцейський пост, вони розвернулися і дістали з валіз зброю, відкривши безладну стрілянину біля стійки контролю безпеки”, – цитує прем’єра Associated Press.

Співробітник міністерства внутрішніх справ Туреччини і ще один чиновник на умовах анонімності розповіли агентству, що терористи втрьох приїхали на таксі. За їх словами, перший нападник увійшов до терміналу, відкрив стрілянину, а потім підірвав себе біля рентген-апаратів.

Коли почалася паніка, другий смертник піднявся поверхом вище і активував вибухівку. Третій нападник чекав зовні впродовж всього епізоду і підірвався, коли люди в паніці почали тікати з терміналу.

Як відомо, турецька влада вважає, що до теракту причетне угруповання “Ісламська держава”.

Читайте також:
Кількість загиблих в аеропорту Стамбула може зрости до 50. Серед жертв є українці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна