Речник АП повідомив лише про чотирьох поранених за добу

 

За минулу добу, 28 червня, загиблих у лавах українських ЗС немає, четверо військових отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Інформація з приводу загибелі під смт Луганське оперного співака Василя Сліпака з “Правого сектора” на даний момент перевіряється. “Якщо інформація підтвердиться, про це буде повідомлено офіційно”, – сказав полковник Лисенко.

Речник АП поінформував, що на Луганському напрямку противник порушив режим тиші тричі – в Новозванівці незаконні збройні формування обстріляли позиції українських військових із міномета, випустивши 28 мін.

На Донецькому напрямку найважчі бої точаться в Авдіївській промзоні, зокрема противник атакує з півдня (н. п. Спартак) та зі сходу (н. п. Ясинувата), в районі Новгородського застосував міномети, на ділянці Авдіївка-Красногорівка по позиціях українських військових було випущено 120 мінометних мін.

“Сили АТО відкривають вогонь у відповідь для припинення агресивних дій НЗФ. Загалом за добу на цьому напрямі мали місце 24 обстріли, шість із них – з важкого озброєння”, – зазначив Лисенко.

На Маріупольському напрямку противник продовжує застосовувати важке озброєння, зокрема в Новотроїцькому та Лебединському мали місце артобстріли, неодноразово працював снайпер НЗФ.
Загалом на Маріупольському напрямку за добу зафіксовано 24 обстріли, чотири з них – з важкого озброєння.

Також, за словами речника, за добу в зоні АТО зафіксовано чотири прольоти безпілотників противника.

Нагадаємо, за підсумками минулої доби штаб АТО повідомив загалом про 51 обстріл з боку бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна