Лідери ЄС вирішили продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку

 

Лідери країн Європейського Союзу на саміті ЄС у Брюсселі 28 червня ухвалили одностайне рішення продовжити до кінця січня 2017 року економічні санкції проти Росії.

Санкції Євросоюзу стосовно Росії були однією з тем сесії. Раніше рішення продовжити економічні обмеження проти РФ було прийнято на зустрічі послів країн-членів ЄС.

Формально європейські міністри затвердять це рішення наступного місяця, коли термін дії санкцій спливатиме, повідомляє “Радіо Польща”.

Для прийняття рішення про санкції необхідно досягти одностайності всіх країн-членів ЄС. Однак із кожним роком цього домогтися все важче. В ЄС утворилася група країн, яка виступає за пом’якшення або скасування санкцій. Це, зокрема, Франція, Італія, Греція та Кіпр.

Цього разу вдалося досягти згоди, однак у висновку зазначається, що країни ЄС повернуться до цього питання на саміті в жовтні, на якому буде представлений звіт про економічні втрати, спричинені введенням економічних обмежень.

Економічні обмеження щодо Москви вперше були узгоджені в кінці липня 2014 року через дестабілізацію ситуації на сході України. З того часу найбільші російські банки і нафтові компанії мають обмежений доступ до фінансових ринків. Санкції також передбачають заборону на продаж росіянам передових технологій, в тому числі пов’язаних із видобутком нафти з арктичних родовищ, а також обладнання подвійного використання для цивільних і військових цілей. Обмеження також включають в себе ембарго на поставки зброї.

Читайте також:
Три країни ЄС гальмують введення санкцій проти Росії, – ЗМІ

Кремль хоче, щоб санкції проти РФ протрималися якнайдовше

Порошенко обговорив з Меркель саміт НАТО та продовження санкцій проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна