Екс-керівник громпорядку МВС у Києві взятий під домашній арешт за події на Банковій 1 грудня 2013-го

 

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві, якому інкримінують організацію застосування спецзасобів і насильства з боку “беркутівців” та військовослужбовців Внутрішніх військ щодо мітингувальників і представників ЗМІ 1 грудня 2013 року на вул. Банковій.

“Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві, якому інкримінується організація, шляхом віддання завідомо незаконного наказу, застосування 01.12.2013 на вул. Банковій у м. Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовцями внутрішніх військ МВС України спеціальних засобів та фізичного насильства до учасників акції протесту та журналістів, внаслідок чого заподіяно тілесні ушкодження більш як 29 мітингувальникам та 22 представникам засобів масової інформації, що призвело до настання тяжких наслідків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України”, – йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ сьогодні, 29 червня.

Крім того, щодо цих подій екс-керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС в Києві інкримінується неналежне виконання своїх службових обов’язків, відсутність забезпечення належного захисту бійців ВВ і патрульно-постової служби, в результаті чого отримали тілесні ушкодження 26 осіб (по ч. 1 ст . 367 КК України).

“Підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту”, – підкреслює Генпрокуратура.

У відомстві нагадують, що за результатами розслідування подій, які відбулися 1 грудня 2013 року на вул. Банковій, в організації розгону акцій протесту і застосуванні насильства до протестувальників повідомлено про підозру п’ятьом особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів і п’ятьом правоохоронцям – виконавцям цих протиправних дій.

До суду направлено обвинувальні акти щодо трьох осіб. Шестеро підозрюваних знаходяться в розшуку.

Досудове розслідування по встановленню інших організаторів і виконавців триває.

Читайте також:
Суддя, який забороняв Євромайдан, став офіційним голосом Окружного адмінсуду Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна