Бій на Світлогірській дузі, що тривав цілий день, закінчено. ЗСУ зайняли 1,5 км території

 

У відповідь на збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків сьогодні, 29 червня, Збройні сили України провели розвідку боєм на одній із найбільш напружених ділянок фронту – Світлодарській дузі – та просунулися вперед приблизно на 1,5 км.

Сепаратисти у своїх сожмережах так подають схему наступу:

наступ на Світлодарській дузі - карта

За інформацією з соцмереж, уночі, починаючи з 2:30, дві ротні групи 54-ї окремої механізованої бригади та ротна група 59-ї бригади атакували позиції супротивника в “сірій зоні” на трьох напрямках.

Імовірно, в якості розвідки та штурмового загону виступали загони “Правого сектора”, чий боєць, оперний співак Василь Сліпак загинув під селищем Луганське о 6-й ранку, ще двоє бійців ДУК були поранені.

За короткий час вдалося ліквідувати блокпост бойовиків “ДНР” на напрямку Нижня Лозова силами 25-го окремого мотопіхотного батальйону (колишній батальйон територіальної оборони “Київська Русь”).

Українські військові захопили висоти 216 і 220 та місцину біля села Логвинове, відому як Грящівські ставки (3 км від стратегічного міста Вуглегірськ із його ТЕС).

Бачення тактики ЗСУ у “Фейсбуці” оприлюднила дружина екс-лідера місцевих бойовиків Анжеліка Безлер:

Безлер Грящевські ставки Однак атака на два опорні пункти супротивника захлинулася, і близько 12:00 було дано наказ відходити на вихідні позиції.

Станом на 15:30 артилерійські дуелі на цьому напрямку з боку Горлівки і Єнакієвого ще тривали тривали.

“Окрім того, з’явилася оперативна інформація про те, що бойовики стягують свої резерви з інших напрямків. Так, у Вуглегірську місцеві мешканці вже запримітили бойовиків з підрозділу “Гіві”, які взяли під контроль трасу Вуглегірськ-Єнакієве.

Тобто у випадку, якщо наше командування не прийме рішення відійти з цих висот, то, судячи з усього, супротивник спробує провести контрнаступ великими силами або сьогодні ввечері, або ж завтра під ранок. Уже зараз місцеві мешканці повідомляють про серйозний артилерійський обстріл найближчого до району боїв населеного пункту – Луганського”, – повідомляє сайт “Депо”.

“Бій закінчено. Всіх евакуювали”, – зазначили його учасники в групі 25-го батальйону в соцмережі.

Водночас пес-служба штабу АТО у зведенні за 18:00 нічого не повідомляє про наступ на Світлогірській дузі.
За офіційними даними, “ситуація в районі проведення АТО ускладнилась, російські окупаційні війська не припиняють обстрілювати позиції Збройних сил України. Впродовж дня зафіксовано 24 випадки відкриття вогню.
Найгарячіше сьогодні було на Донецькому напрямку, де неподалік Луганського зранку та протягом дня ворог гатив з БМП, важких мінометів, танків та 122 мм артустановок. Важкі міномети супротивник використовував і по опорних пунктах у районі Троїцького, Новоселівки другої та Березового”.

Читайте також:
Під Донецьком загинув знаменитий оперний співак із “Правого сектора”.
Штаб знову не коментує. ФОТО, ВІДЕО

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна