Європарламент вимагає негайного виходу Британії з ЄС і ледве не відставив Юнкера

 

Під час голосування за проектом резолюції Європарламенту про підсумки референдуму у Великій Британії не пройшла усна поправка, яка пропонувала голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру подати у відставку як відповідальному за “бзексит”, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Необхідно мінімум сорок голосів тих, хто заперечує проти поправки, їх помітно більше”, – заявив голова Європарламенту Мартін Шульц у ході надзвичайної пленарної сесії ЄП у Брюсселі.

Резолюція Європарламенту приймає до відома підсумок голосування британських виборців і їхню волю покинути Євросоюз та підкреслює, що ця воля повинна бути повністю і ретельно дотримана, зокрема негайним застосуванням статті 50 договору про Європейський Союз (про вихід держави-члена ЄС) після отримання офіційного повідомлення від Лондона.

Крім того, євродепутати пропонують, щоб Європейська рада вимагала від прем’єр-міністра Великої Британії подати повідомлення за підсумками референдуму вже 28-29 червня, щоб почати процедуру за статтею 50.

Водночас в Європарламенті вважають, що Британія має негайно розпочати процедуру виходу  ЄС і повідомити про свої плани щодо виходу керівництво Євросоюзу. Про це йдеться в повідомленні  на сайті Європарламенту.
За відповідну резолюцію проголосували сьогодні 395 євродепутатів, 200 були проти, ще 71 представник ЄП утримався.

“Європарламент закликає уряд Великої Британії поважати демократичне рішення народу шляхом швидкого і послідовного здійснення процедури виходу з ЄС, тобто шляхом активації статті 50 Договору про Європейський союз, з тим щоб переговори щодо виходу Британії з ЄС розпочалися якомога швидше”, – йдеться у тексті резолюції.

Читайте також:
В Європі розгорілися серйозні дебати через Британію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна