У зоні АТО – 71 обстріл за добу. Українська “арта” вдарила у відповідь, – волонтер

 

Обстріли російськими окупаційними військами позицій Збройних Сил України не припиняються. За минулу добу, 27 червня, зафіксовано 71 випадок відкриття вогню. На Маріупольському напрямку їх було 46 (один із найбільших показників за останні місяці), на Донецькому – 19, на Луганському – 6 обстрілів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Вкотре найгарячіше на Маріупольському напрямку було в районі Широкиного, де протягом доби зафіксовано 15 обстрілів опорних пунктів зі всіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а з 20:00 до 21:00 російські окупанти тричі гатили з самохідних артустановок.

Також неспокійно було неподалік Мар’їнки, Красногорівки, Чермалика, Лебединського та Водяного, де для обстрілів наших опорних пунктів ворог задіяв міномети.

По позиціях неподалік Новотроїцького, Старогнатівки, Павлополя та Талаківки супротивник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

З території тимчасово окупованого Докучаєвська російські окупанти обстрілювали позиції ЗС України поблизу Новотроїцького із самохідних артустановок калібру 122 мм.

На Донецькому напрямку під вогнем із кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів опинилися укріплення неподалік Троїцького, Зайцевого, Майорська та Луганського, а поруч із населеними пунктами Опитне, Піски та Кірове – з мінометів калібру 82 мм.

Для обстрілів захисників Авдіївки ворог використовував кулемети, автоматичні гранатомети та важкі міномети.

На Луганщині поблизу Сокольників по українських бійцях окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, а в районі Оріхового – із зенітної установки.
Окрім того, з кулеметів та автоматичних гранатометів противник намагався поцілити по наших позиціях неподалік від Новоолександрівки та Попасної.

“Українські воїни відкривали вогонь тільки у відповідь на обстріли знахабнілих окупантів”, – підкреслює прес-центр штабу АТО.

Зокрема, як повідомив у соцмережі волонтер Павло Кащук, у відповідь на провокацію бойовиків у районі Авдіївки відпрацювала артилерія Збройних сил України.

Читайте також:
У ДТП на Луганщині загинули шестеро російських офіцерів, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна