СБУ допомогла екс-бойовику “ДНР” через півтора року переховування повернутися до сина. ВІДЕО

Працівники СБУ спільно з Нацполіцією допомогли повернутися в Україну  колишньому бойовику “ДНР” за програмою “На тебе чекають вдома”. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, екс-бойовик переховувався в Росії півтора року.

“Житель Краснолиманського району Донеччини приєднався до бойовиків під час захоплення місцевості терористами. Він чергував на блокпостах та не брав участі у бойових діях і репресіях проти мирного населення. Після звільнення району силами антитерористичної операції чоловік, побоюючись кримінальної відповідальності, залишив бойовиків та переховувався у Російській Федерації. Тим часом на Донеччині його дружина сама виховувала сина та шукала можливості повернути чоловіка в сім’ю”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спецслужба у взаємодії з Національною поліцією ретельно вивчила обставини перебування чоловіка у “народного ополчення”  та за сприяння Державної прикордонної служби організовано його повернення в Україну. У цей же день він звернувся до місцевого відділення Нацполіції із добровільною заявою про скоєний ним злочин та обставини виходу з незаконного збройного формування.

За результатами розгляду матеріалів кримінального провадження суд підтримав клопотання прокурора та звільнив громадянина від кримінальної відповідальності на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Наразі, житель Краснолиманського району Донеччини закликає всіх бойовиків скласти зброю та повертатися до мирного життя.

Читайте також:
Програмою СБУ “На тебе чекають вдома” скористалися вже 60 бойовиків

Програма СБУ для бойовиків “На тебе чекають вдома”: кому амністія, кому тюрма

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна