Речник АП озвучив втрати ЗСУ і “сепарів” за добу та назвав імена полонених під Широкиним

 

Минулої доби, 27 червня, в зоні проведення антитерористичної операції один військовослужбовець Збройних сил України загинув, шестеро були поранені. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, боєць ЗСУ загинув в районі Авдіївської промзони внаслідок снайперського обстрілу з боку бойовиків.
П’ятеро наших військових поранені внаслідок ворожих обстрілів у різних місцях лінії зіткнення, один – через підрив на розтяжці в районі Старогнатовки.

Полковник Мотузяник навів дані Головного управління розвідки МОУ щодо чергових втрат у з’єднаннях та частинах бойоків – 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів:
27 червня загинуло дев’ять та поранено вісім ворожих бійців військовослужбовців.

Найбільших втрат зазнали підрозділи 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, що здійснювали обстріли сил АТО з району н.п. Комінтернове та діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп у районі н.п. Широкине.

Також зафіксовано загиблих і поранених у лавах 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

Читайте також:
У зоні АТО – 71 обстріл за добу. Українська “арта” вдарила у відповідь, – волонтер

Мотузяник підтверив, що в результаті успішних дій сил АТО знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу біля Водяного (район села Широкине).

Відомі імена затриманих восьми бойовиків 5-ї роти 2-го батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (постійний пункт дислокації – Новоазовськ) 1 АК. Це: ПЕСТРЯЄВ Сергій Миколайович (09.05.1967 р.н.), ТОЛСТОЛУК Олексій Павлович (23.03.1980 р.н.), ЗЮМІН Юрій Анатолійович (13.02.1981 р.н.), ШЕВЕЛЬОВ Віталій Геннадійович (06.01.1995 р.н.), ГОРБУШКО Антон Миколайович (07.09.1978 р.н.), ВАНТУЛА Валентин Вікторович (04.11.1975 р.н.), ТЕРНОВИЙ Роман Миколайович (08.01.1980 р.н.), АНРІЛЕВСЬКИЙ Руслан Олегович (23.11.1988 р.н.).

При цьому речник АП не зміг відповісти на запитання про знищених бойовиків внаслідок вдалих дій української розвідгрупи під Широкиним, а також про громадянство полонених. За словами Мотузяника, триває розслідування, й дані з цього приводу згодом повідомить Служба безпеки України.

Читайте також:
У мережі з’явилося фото бойовиків “ДНР”, захоплених у полон людьми Яроша.
Штаб АТО підтвердив

Добровольці УДА під Широкиним захопили в полон вісьмох бойовиків, трьох – убили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна