За неділю в зоні АТО – 36 обстрілів

 

Протягом минулої доби, 26 червня, кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань у районі проведення АТО дещо зменшилася порівняно з попередніми двома днями. “За добу російські окупаційні війська 36 разів обстріляли наші позиції, з них на Маріупольському – 17, на Донецькому – 15 та 4 – на Луганському напрямках”, – ідеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Нагадаємо, днем раніше повідомлялося про 55 обстрілів, перед тим – про 61.

26 червня на Маріупольському напрямку ворог вів вогонь по опорних пунктах українських захисників зі стрілецької зброї неподалік Мар’їнки, Новотроїцького та Гранітного, при цьому поруч із Мар’їнкою – також із БМП.

З наставанням сутінок та до півночі супротивник активізувався та обстрілював наші позиції поблизу Старогнатівки та Тарамчука з кулеметів та гранатометів, а біля Водяного, Талаківки та Чермалика – з мінометів різних калібрів.

“На Донецькому напрямку тричі під вогнем мінометів опинились опорні пункти поблизу Троїцького, Новоселівки Другої та Авдіївки, а неподалік Зайцевого та Новгородського – великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів.
По захисниках шахти “Путилівської” (“Бутівки”) ворог вів вогонь зі стрілецької зброї та мінометів, а поруч Опитного – з БМП”, – ідеться в повідомленні штабу.

На Луганщині укріплення підрозділів ЗС України в районі Попасної російські окупанти обстрілювали з протитанкових ракетних комплексів, а неподалік Новоолександрівки та Новозванівки – з автоматичних гранатометів та 82-мм мінометів.

Читайте також:
Україна говоритиме в Мінську про спробу націоналізації “ДНР” нашого майна

У своїх повідомленнях ввечері 26 червня прес-центру штабу АТО назвав “черговим фейком ворога” інформацію інтернет-ресурсів так званої “ДНР” про те, що смерть двох дітей від ураження електричним струмом пошкодженої лінії електропередач стала наслідком нібито обстрілів ЗС України селища Комінтернове Новоазовського району.
Штаб АТО повідомляє, що “підрозділи ЗС України в районі зазначеного населеного пункту бойові дії не вели та представник спільного центру контролю і координації на місце події не виїжджав. Трагедія трапилась з вини місцевого керівництва, що не вчасно ліквідувало обрив лінії електропередач”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна