Порошенко в Брюсселі: Україна може дати ЄС нову історію успіху

Зустріч Мартіна Шульца і Петра Порошенка в Брюсселі. Фото АПУ

Зустріч Мартіна Шульца і Петра Порошенка в Брюсселі. Фото АПУ

Під час робочого візиту до Брюсселя сьогодні, 27 червня, президент Петро Порошенко зустрівся з главою Європейського парламенту Мартіном Шульцем.

Лідери обмінялися думками стосовно результатів референдуму у Великій Британії щодо членства в Євросоюзі та його можливих наслідків для подальшого розвитку відносин між Україною і ЄС.

Порошенко висловив сподівання, що нинішні внутрішні складнощі не призведуть до зосередження Європейського Союзу виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна.

Мартін Шульц запевнив, що внутрішні процедури, пов’язані з виходом Великої Британії з ЄС, не вплинуть на готовність Європарламенту щодо запровадження безвізового режиму для громадян України, повідомила прес-служба українського президента.

 

На сьогодні заплановано також “міні-саміт” за участю Петра Порошенка, де сторону ЄС представлятимуть президенти Європейської ради Дональд Туск, Єврокомісії – Жан-Клод Юнкер, Європарламенту – Мартін Шульц, віце-президент ЄК, високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні, а також ключові комісари.

У ході робочої поїздки президента Петра Порошенка до Брюсселю у його присутності вже підписано дві угоди: першу – між урядом України та Європейським співтовариством з атомної енергії про наукову і технологічну співпрацю та асоційовану участь України у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом (2014-2018), другу угоду – про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції (Євроюст).
Від України документи підписали, відповідно, глава МЗС Павло Клімкін та генпрокурор Юрій Луценко.

Читайте також:
Меркель визнала, що в нинішніх умовах вибори на Донбасі неможливі

Джордж Сорос прорахував катастрофічні наслідки Brexit для Британії і Європи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна