Помер депутат-“афганець”, який воював в “Айдарі”

 

У ніч на 27 червня у віці 49 років раптово помер депутат Київської обласної ради Микола Семеняка. 

За попередніми даними, громадський активіст помер через серцевий нападзазначено на сайті облради.

Микола Семеняка народився 6 грудня 1967 року в селі Кам’яне Рокитнівського району Рівненської області.
У 1987 році закінчив Ялуторовський сільськогосподарський технікум Тюменської області. Працював по спеціальності – “агроном”.

Під час проходження строкової служби в Радянській армії потрапив до Афганістану, в 9-ту роту 345-го окремого парашутно-десантного полку. Кавалер ордену Червоної Зірки.
Кажуть, саме Семеняка став прототипом “Хохла” у фільмі Сергія Бондарчука “Дев’ята рота”.

У 2004 році – Микола Семеняка учасник Помаранчевої революції. Надалі – громадський активіст у Баришівському районі та інших регіонах Київщини.

У вересні 2011 року Семеняка був одним з тих, хто повів “афганців” на штурм Верховної Ради, протестуючи проти пенсійної реформи.

 

У 2013-2014 роках Микола був учасником Революції Гідності у складі 8-ї “афганської” сотні. У грудні 2013 року в Баришівці на нього було скоєно замах: невідомий стріляв по авто, але влучив лише в колесо.

З березня по травень 2014 року Семеняка – голова Баришівської районної ради Київської області. Після цього залишив посаду пішов на східний фронт, до 2015 року був учасником бойових дій у складі батальйону “Айдар”.

У 2014 році балотувався в мажоритарному окрузі № 97 до Верховної Ради (від “Народного фронту”), був членом військової ради “НФ”.

З листопада 2015 року – депутат Київської обласної ради VII скликання від партії “УКРОП”.

Читайте також:
Сотні людей в центрі Києва попрощалися з комбатом “Мауглі”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна