Німеччина і Франція пропонують для порятунку ЄС створити єдину державу, – ЗМІ

 

Німеччина і Франція підготували план реформи Євросоюзу, який передбачає глибоку інтеграцію країн-членів ЄС аж до створення єдиної держави.
Про це повідомляє польський телеканал TVP, в розпорядженні якого опинилася копія документа, підписаного МЗС Німеччини та Франції.

За даними телеканалу, в понеділок, 27 червня, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр має намір надати цей 9-сторінковий документ колегам з “Вишеградської четвірки” на зустрічі в Празі.

“Якщо запропонований документ буде реалізований, то замість Європейського Союзу буде створена єдина європейська держава, яке залежатиме від найсильніших на сьогодні європейських гравців”, – зазначає телеканал.

Країни-члени фактично не матимуть права на свою власну армію, власні спецслужби, окремий Кримінальний кодекс, національну валюту.

Планується створити єдині силові служби, загальну податкову систему тощо. Крім того, держави-члени фактично втратять контроль над своїми кордонами і процедурами прийому та переселення біженців на своїй території.

Проект також передбачає впровадження єдиної візової системи, ведення спільної зовнішньої політики.

“Франція і Німеччина поділяють спільну долю і загальний набір цінностей, які призводять до ще більш тісного союзу між нашими громадянами. Тому ми будемо прагнути до політичного союзу в Європі і запросимо європейців взяти участь в цьому проекті “, – йдеться в преамбулі документа.

Варто зазначити, що президент Франції Франсуа Олланд офіційно заявив: Франція і Німеччина повинні взяти на себе ініціативу та тягар лідерства в ЄС після того, як британські виборці вирішили, що їхня країна повинна вийти з ЄС.

“Дружня країна, країна-союзник, з якою у нас так багато зв’язків, вирішила залишити наш союз, Європейський Союз, який, вважали ми, неможливо зруйнувати і розірвати. Тепер Франція і Німеччина відповідальні за те, щоб взяти на себе ініціативу, оскільки ми показали, що через нещастя, жахи і війну ми (дві країни) змогли сформувати міцну дружбу”, – цитує Олланда Deutsche Welle.

Нагадаємо, на референдумі 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Читайте також:
Джордж Сорос прорахував катастрофічні наслідки Brexit для Британії і Європи

Як Європа відреагувала на рішення Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.