Добровольці УДА під Широкиним захопили в полон вісьмох бойовиків, трьох – убили

 

Вісім терористів “ДНР” захоплені в полон, троє – вбиті. Такий результати виходу групи розвідників 8-го батальйону Української добровольчої армії за підтримки бійців 54-го розвідувального батальйону ЗСУ на бойове патрулювання в районі села Широкине на Маріупольському напрямку.

Мета операції, про яку в соцмережі розповів журналіст Юрій Бутусов, – “перевірка режиму припинення вогню в цьому районі, відповідно до рекомендацій ОБСЄ”.

В результаті пошуку група під керівництвом комбата УДА позивний “Червень” виявила “незаконне збройне формування, яке на порушення Мінських угод розмістилося в демілітаризованій зоні і вело вогонь в бік позицій українських військ”.

Українські бійці запропонували невідомим бандитам здатися. Вісім бойовиків “ДНР”, усвідомивши свою неправоту, підняли руки і здалися в полон. Однак троє бандитів відкрили вогонь, після чого були знищені на місці вогнем у відповідь.

“Українські воїни діяли з метою розумної самооборони, в повній відповідності до законодавства. В результаті бою захоплена велика кількість стрілецької зброї та боєприпасів, поставлених бандитам із Російської Федерації”, – зазначив журналіст.

“Найважливіше – завдяки якісній розвідці, добрій підготовці особового складу, правильно обраній тактиці та компетентному управлінню українські воїни жодних втрат не зазнали. Немає ні загиблих, ні поранених”, – констатував Бутусов.

За його висновком, “ця розвідувальна операція – на даний момент найуспішніша для захисників України в 2016 році, і одна з найуспішніших за кількістю полонених операцій українських розвідників”.

Читайте також:
Штаб АТО відмовляється зараховувати загиблих добровольців до втрат ЗСУ. Фото полеглих бійців ДУК

Ключову роль у розвідці під Широкиним відіграли воїни-добровольці, чий правовий статус на третьому році війни держава все ще не може законодавчо визначити, зазначає Бутусов.

“Також хочу подякувати керівництву оперативно-тактичного командування “Маріуполь” за те, що підлеглі воїни не бояться виявити розумну ініціативу”, – написав журналіст.

Читайте також:
Ярош поміняв судову реформу на закон про свою армію?

Міністр оборони пояснив, чому бойовики пішли з Широкиного

Бійці ЗСУ повернули на базу “бетер”, втрачений торік у Широкиному полком “Азов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна