У Шотландії переважна більшість жителів проголосують за незалежність, – опитування

 

Після британського референдуму щодо Brexit 59% шотландців готові проголосувати за незалежність від Великої Британії. Про це свідчать результати опитування, проведеного на замовлення The Sunday Post.

Як відзначає видання, змінилася думка шотландців старшого віку. Якщо раніше більшість з них традиційно голосувала за єдність Британії, то, за останнім опитуванням, 47% цієї вікової групи готові проголосувати за незалежність Шотландії.

Нагадаємо, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила про те, що після рішення громадян Об’єднаного Королівства про вихід із ЄС Шотландія прагнутиме залишитись частиною Євросоюзу.
У Шотландії 23 червня 67,2% виборців проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

При цьому шотландці не надто активно підписуються під петицією про повторний референдум щодо Brexit. При цьому петиція зібрала вже 3 мільйони симпатиків.

Як відомо, на референдумі 2014 року за незалежність Шотландії проголосували лише 44,7% виборців, проти – 55,3%.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна