Рада може позбавити Онищенка імунітету вже 5 липня, – Парубій

 

Верховна Рада може розглянути питання зняття недоторканності з депутата від групи “Воля народу” Олександра Онищенка на початку наступного пленарного тижня, 5 липня. Таку думку висловив голова ВР Андрій Парубій на брифінгу в Трускавці Львівської області.

“У мене є надія, що в перший же пленарний день нашої роботи – а це буде у вівторок, через тиждень, – це питання буде стояти на порядку денному”, – цитує спікера парламенту “Інтерфакс-Україна”.

Парубій пояснив, що, згідно з законодавством, Комітет Верховної Ради з питань регламенту повинен дати підозрюваному 5 днів для надання особистих пояснень.

“З часу внесення до Верховної Ради подання про зняття недоторканності й арешт Онищенка вже пройшло більше часу. Я особисто контролюю, щоб це питання не затягувалося”, – заявив голова ВР.

Він також висловив упевненість, що це подання буде підтримане Верховною Радою.

Нагадаємо, після внесення подання генпрокуратурою спікер заявляв, що воно буде розглянуте “невідкладно”. 

Водночас Регламентний комітет Верховної Ради має 20 днів для розгляду подання генерального прокурора про надання згоди на затримання народного депутата – про це заявляв в.о голови комітету Павло Пинзеник.

“Передбачено, що голова ВР, отримавши подання, перевіряє його на відповідність формування, після чого звертається до комітету з питань регламенту і до депутата Онищенка, – пояснював в.о. голови. – Після того, як ми отримаємо текст подання і пояснення депутата Онищенка, ми організуємо роботу. Плануємо засідання комітету, запрошуємо генерального прокурора, запрошуємо процесуального керівника, запрошуємо самого пана Онищенка і його представників-адвокатів і організуємо вивчення цього подання”.

Як відомо, нардепа-підприємця Олександра Онищенка підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ “Украгазвидобування”, йому загрожує 12 років ув’язнення.
Інші десять учасників “газової схеми” вже арештовані.

Передбачається, що перед розглядом подання у ВР Онищенко знову виїде з України.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Онищенко подав позов проти Генпрокуратури й НАБУ про захист “ділової репутації”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна