За добу в зоні АТО наших загиблих немає. Порошенко інспектував позиції під вогнем ворога

 

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, 24 червня, поранено двох українських військових, загиблих немає. Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“У Зайцевому, Майорську, Авдіївці, Опитному та Водяному відбулися ворожі мінометні обстріли, а у Пісках противник відкривав вогонь зі ствольної артилерії. Загалом по наших позиціях було випущено понад 130 мін та 26 снарядів“, – зазначив він.

Він також нагадав, що вчора, 24 червня, на цих позиціях перебував президент України Петро Порошенко, який “незважаючи на вогонь ворога проінспектував кілька наших опорних пунктів”.

“А на легендарному блокпості «республіка міст», який розташований всього за 800 метрів від Донецького летовища, глава держави вручив нашим воїнам високі держані нагороди та підписав указ про демобілізацію військових, призваних під час п’ятої черги мобілізації”, – додав Лисенко.

За даними Головного управління розвідки МОУ, з іншого боку 24 червня загинуло троє та поранено троє військовослужбовців 6-го (Стаханов) та 11-го (Макіївка) окремих мотострілецьких полків та 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк), які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп”.

“23 червня ц.р. зафіксовано вивезення з моргу лікарні ім.Калініна м. Донецьк 26 тіл російських військовослужбовців у напрямку РФ”, – зазначили у прес-службі ГУР.

Як повідомляла Новинарня, за минулу добу в зоні АТО було зафіксовано 61 обстріл позицій українських військ – це найбільший показник за останні тижні.

За повідомленням прес-центру штабу АТО, 28 разів бойовики порушували “режим тиші” на Маріупольському напрямку, 24 – на Донецькому, 9 – на Луганщині.

Читайте також:
У Донецьку бойовика Моторолу намагалися підірвати радіокерованим фугасом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.