Глави МЗС держав-засновниць хочуть швидше випхати Британію з Євросоюзу

 

Глави міністерств закордонних справ держав-засновниць Євросоюзу (Бельгія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Франція) вважають, що Велика Британія повинна якомога швидше повинна почати процес виходу з ЄС за підсумками референдуму, на якому більшість британців висловилися за “Брекзіт”.
Про це глави шести МЗС говорили сьогодні, 25 червня, на саміті в Берліні.

“Ми спільно заявляємо, що цей процес повинен розпочатися якнайшвидше, щоб ми не опинилися у тривалому періоді невизначеності, а могли зосередитися на майбутньому Європи та працювати для цього”, – цитує агентство AFP слова міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра.

Аналогічну позицію щодо якнайшвидше врегулювання виходу Британії з ЄС озвучив і міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро. “Необхідна певна терміновість для того, щоб уникнути періоду невизначеності”, – сказав він, вказавши на фінансові та політичні наслідки рішення на референдумі.

Про необхідність швидкого початку переговорів для запуску процесу виходу Британії з ЄС днем раніше заявив і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців; за те, щоб залишитися у Євросоюзі – 48,1%.

Читайте також:
Як Європа відреагувала на рішення Британії

Премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, який ініціював референдум і виступав проти Brexit, заявив, що піде у відставку в жовтні цього року.

Єврокомісар з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та єдиного ринку капіталів Джонатан Хілл також залишає свій пост, повідомляє The Guardian. Видання зазначає, що відставка дипломата була вирішена наперед, оскільки багато європейських політиків виступали проти того, щоб за фінансову стабільність ЄС відповідав представник країни, яка перебуває на шляху виходу з блоку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.