ГПУ передала в суд справу про перестрілку “Правого сектору” в Мукачевому

Генеральна прокуратура передала в суд обвинувачення в здійсненні особливо тяжких злочинів 4 бійців Добровольчого українського корпусу “Правого сектору”, які брали участь у перестрілці в Мукачевому (Закарпатська область) 11 липня 2015 року. Про це сказано у повідомленні прес-служби ГПУ.

“Головним слідчим управлінням Генпрокуратури разом з департаментом процесуального управління Генпрокуратури 24 червня завершено досудове розслідування і спрямовано в суд обвинувальний акт щодо 4 представників ДУК “Правий сектор”, які протягом 2014-2015 у складі банди вчинили ряд особливо тяжких і тяжких злочинів, у тому числі 11 липня 2015 року – терористичний акт у Мукачевому, який призвів до загибелі людини, і інших злочинів на території Львівської й Закарпатської областей”, – сказано в повідомленні.

Бійці обвинувачуються в організації теракту; погрозі вбивства, із застосуванням вогнепальної зброї і вибухових пристроїв; блокуванні транспортних комунікацій шляхом їх перекриття транспортними засобами; навмисному заподіянні легких і тяжких тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів; навмисному знищенні і ушкодженні чужого майна шляхом вибуху й іншими небезпечними способами.

Крім того, вони обвинувачуються в придбанні, носінні та зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів і вибухових пристроїв, а також носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу; навмисному заподіяння групою осіб тяжкого тілесного ушкодження, з метою залякування потерпілого та інших осіб; навмисному заподіянні легких тілесних ушкоджень.

Ще стосовно п’яти підозрюваних членів банди, які оголошені у розшук, досудове розслідування триває.

Читайте також:
Генпрокуратура завершила розслідування справи про теракт “Правого сектора” в Мукачевому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна