Генпрокуратура арештувала за події на Майдані ще чотирьох харківських “беркутівців”

 

Затримано ще чотирьох “беркутівців”, яких підозрюють у вбивствах на Майдані. Про це в соцмережі повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Справи Майдану зрушують з місця – затримано чотирьох “беркутівців”, підозрюваних у вбивствах на Майдані”, – написала Сарган.

Речниця уточнила: 23 червня слідчі Генеральної прокуратури в Харкові затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення “Беркут” ГУ МВС України в Харківській області.

Цих людей підозрюють у тому, що 18 лютого 2014 року на вул. Інститутській, Грушевського та в Кріпосному провулку в Києві  виконували злочинний наказ, і їхні дії було спрямовано на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій. Їх також підозрюють у перевищенні влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді заподіяння внаслідок застосування спеціальних засобів тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, вчинення закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб.
Крім цього, одному підозрюваному інкримінують вчинення під час цих подій вбивства однієї людини.

За місцем проживання всіх підозрюваних проведено обшуки, виявлено й вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети та речі, які мають доказове значення під час досудового розслідування в кримінальному провадженні.

Повідомляється, що всі четверо зараз працюють у Національній поліції.

Трьом підозрюваним вже повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15 п. П. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, одному підозрюваному – у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15 п. П. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 15 п. П. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Усім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
Прокуратура оприлюднила докази вбивства активістів Євромайдану зі зброї екс-беркутівців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна