Недолюстрований прокурор Києва претендує на пост директора Держбюро розслідувань, – ЗМІ

 

В. о. прокурора міста Києва Олег Валендюк не тільки залишається на посаді, хоча мав би бути звільнений відповідно до закону про люстрацію, а й претендує на пост директора Державного бюро розслідувань.
Про це повідомляє на своїй сторінці у “Фейсбуці” Громадський люстраційний комітет.

“Забудьте все, що ви знали про еталонне лицемірство. В повній мірі його уособлює недолюстрований виконуючий обов’язки прокурора м. Києва Олег Валендюк, який подав документи на участь в конкурсі на зайняття посад директора Державного бюро розслідувань, першого заступника та заступника директора ДБР”, – зазначено в повідомленні.

У ГЛК нагадують, що Валендюк значиться в реєстрі осіб, які підпадають під люстрацію, як особа, що обіймала посаду сукупно не менше одного року у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року.
Як відомо, у березні 2008 — травні 2014 року Олег Валендюк був заступником начальника Головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішеннь Генеральної прокуратури України.

“Валендюк перебуває на посаді незаконно. [Але] він отримав судове рішення, згідно з яким Генпокуратурі заборонено його звільняти у відповідності до люстраційного закону. Це рішення ухвалив одіозний суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Віктор Данилишин”, – зазначає Громадський люстраційний комітет.

ГЛК нагадує, що напередодні розстрілів на Майдані в 2014 році Валендюк отримав грошову премію “за активну участь у вирішенні нагальних питань прокурорської діяльності в умовах складної ситуації, яка виникла в Україні у зв’язку з масовими акціями протесту”, наказ був підписаний тодішнім генпрокурором Віктором Пшонкою.

“Пам’ятається, що новий Генпрокурор обіцяв звільнити всіх недолюстрованих, так де ж обіцяні кадрові чистки, пане Луценко?” – йдеться в повідомленні ГЛК.

Читайте також:
Голова СБУ виступив проти люстрації “за формальними ознаками”

Що наобіцяв Луценко. “Запам’ятайте цей твіт”

Лише три кандидати подалися на конкурс з обрання голови Держбюро розслідувань, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна