Завдяки “помилці” ГПУ спливла фешенебельна нерухомість Ляшка поруч із Порошенком

 

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко третій рік мешкає в елітному будинку в селі Козин поруч із Кончою-Заспою, що не відповідає задекларованим ним доходам.
Це стало відомо завдяки “помилці” слідчих Генпрокуратури, які сьогодні вранці, 21 червня, спершу прийшли з обшуком до маєтку Ляшка замість його сусіда Андрія Клюєва.

“У мене жінка, у мене діти, у мене собаки. Ви в сім ранку приходите – “я проводжу у вас обшук”. Анекдот якийсь”, – обурювався Ляшко на відео, яке виклав у “Фейсбуці” його однопартієць Андрій Лозовий.

“О 7:00 ранку (!) в день народження його мами (!) прийшли з обшуком (!) до лідера опозиційної парламентської фракції (!) зі спецназом (!), бо, бачите, помилились адресою (!). Хто повірить у таку кількість співпадінь? Типова традиція прокуратури Вишинського – проводити обшуки у політичних і арештовувати їх у дні народження близьких родичів та релігійні свята”, – написав Лозовий у соцмережі замість Ляшка, який зараз забанений у “Фейсбуці”.

“Українська правда” зазначає, що це вже не перший помилковий візит до будинку Ляшка у фешенебельному поселенні. Після втечі Януковича у кінці лютого 2014 сюди приїжджали активісти “Автомайдану”, також сплутавши адресу з домом Клюєва.
Тоді Ляшко сказав активістам, що проживає у цьому маєтку вимушено й тимчасово, аби захистити свою сім’ю.

“Вимушений [проживати тут] зараз, так. Три тижні тому чи чотири, коли почалася ця революція, поступила інформація, що Захарченко (міністр внутрішніх справ часів Януковича) дав команду викрасти мене і мою сім’ю з бандитами. Ми вимушені були переїхати. Це будинок мого товариша”, – пояснював тоді Олег Ляшко.

Яким чином він планував сховатися від МВС поруч із будинком голови адміністрації президента, Ляшко тоді не пояснив.

Сьогодні, 21 червня, журналісти запитували Ляшка, чому він продовжує жити в будинку, який планував орендувати тимчасово. На це депутат розсердився і відповів, що робить це, оскільки має має відповідне право.

“Я маю право легально знімати це житло, всі відомості відображені в моїй декларації, все прозоро”, – заявив Олег Ляшко.

Цей будинок площею 549,5 кв. метри справді вказаний у декларації Ляшка. Вартість його оренди у 2015 році обійшлася депутатові лише в 60 тисяч гривень, тобто всього 5000 грн. на місяць.
При цьому офіційна зарплата Олега Ляшка за рік – менше 80 тис. грн. (решту 4,170 млн. грн. він начебто заробив на продажу гаража).

Ляшко не відповів на запитання “УП”, як може оренда такого великого будинку коштувати так дешево.

За даними проекту “Гарна хата”, будинок по вулиці Солов’яненка 2-а в селі Козин Обухівського району Київської області офіційно належить Артему Савицькому, який балотувався на останніх виборах до ВР за списками Радикальної партії під номером 92 і не потрапив у Раду.

Відомо, що 28-річний пан Савицький також надав Ляшкові дві земельні ділянки у цьому ж районі площею 0,45 та 0,1423 га. Призначення землі, як зазначається у документі, – “для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)”. Договір оренди укладено до 2025 року з правом пролонгації.
Крім того, згідно з декларацією, Ляшко володіє третьою земельною ділянкою – площею 1,26 га.

Ляшко Порошенко Козин

Артем Савицький входить до переліку членів “азаровського” колективу забудовників “Південний”, завдяки якому виникло “чиновницьке поселення” у Конча-Заспі.

Крім Клюєва, Сівковича, Ляшка і Ко, в Кончі-Заспі й Козині неподалік розташовані маєтки Петра Порошенка, Юлії Тимошенко (яка теж орендує розкішну садибу на березі Дніпра за невідомо які гроші), кілька елітних котеджних містечок.

Савицький-старший, батько “друга” Ляшка, за часів Януковича очолював Громадську раду при Міністерстві екології та природних ресурсів, яким свого часу керував міністр-втікач Едуард Ставицький.

У 2008 та 2009 роках Валентин Савицький керував Центром державного земельного кадастру, а також був народним депутатом від Народної аграрної партії у Верховній Раді IV скликання (округ №67, Житомирщина). Раніше він працював в адміністрації президента Кучми – обіймав посаду голови Контрольного управління.

Ляшко корова Кабмін

Відомо, що Олег Ляшко також є власником елітного офісу на Кловському узвозі в Києві загальною площею 182,8 кв.м.
Він придбав цю нерухомість у вересні 2013 року, коли перебував в опозиції до влади Януковича.
Як відомо, в той період радикала Ляшка називали “проектом Льовочкіна”, глави адміністрації президента, який забезпечував голові РПЛ як “дозволеній опозиції” розкрутку на своїх телеканалах.




Читайте також:
Ляшко “спалився” на амбарній книзі “Регіонів” і пішов домовлятися з Порошенком

Ляшко, який найбільше кричить про офшорний скандал,
сам фінансується з офшорів, – екс-нардеп

Вибух біля машини Парасюка показав, що в нього вже не “Шкода”, а Subaru Outback

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна