Міністр оборони відсторонив командира полігону “Широкий Лан” і призначив перевірку щодо землі

 

Міністр оборони Степан Полторак призначив розслідування щодо правомірності надання земель у спільну господарську діяльність на військовому полігоні “Широкий Лан” у Миколаївській області.

Як повідомила прес-служба Міноборони, комісія щодо обліку та правомірності надання земель у спільну господарську діяльність на полігоні завершила роботу. До складу комісії входили представники головної інспекції, антикорупційного бюро та служби внутрішнього аудиту МОУ.
Комісією було виявлено низку порушень в управлінській діяльності відповідальних посадових осіб.

“Міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак призначив розслідування, яке проводить військова служба правопорядку ЗСУ. По закінченню розслідування матеріали будуть передані до Генеральної прокуратури для притягнення до відповідальності винних осіб”, – йдеться у повідомленні.

За повідомленням з МОУ, на період розслідування відповідального командира військової частини усунуто від виконання службових обов’язків.

Раніше стало відомо, що 7 червня міністр оборони відвідав полігон “Широкий Лан”, де ознайомився з ситуацією, яка склалась з обробкою земель оборонного відомства на цьому полігоні. Полторак підтримав пропозицію щодо створення робочої групи у складі народних депутатів, представників відомства та військової прокуратури для узгодження ринкової ціни за користування землею полігону.

Читайте також:
На полігоні Широкий Лан для бійців збудують комфортне містечко

Муженко відсторонив від посад командирів частини, де солдат помер від побоїв “умивальником”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна