Головний невролог Міноборони відзвітував про стан здоров’я Героя України Петраківського

 

Поранений під час АТО Герой України майор Олександр Петраківський потребує нейрореабілітації в спеціалізованому центрі.  Про це повідомив Головний невролог Міністерства оборони України полковник Анатолій Ткачов, який у складі міжвідомчої комісії медичних фахівців оборонного відомства та Міністерства охорони здоров’я за дорученням Президента України, здійснив обстеження Петраківського у Польщі, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Після огляду пацієнта ми зробили висновок, що у військовослужбовця на фоні його основного захворювання, а це енцефалопатія складного ґенезу, посттравматична і постгіпоксична, зберігаються деякі коркові функції, що дозволяє припустити, що у пацієнта йде процес відновлення його нервової системи“, — додав лікар.

“Консиліум дійшов висновку, що для покращення стану пацієнта, йому необхідна специфічна спеціальна нейрореабілітація в спеціалізованому центрі. На жаль, в Україні, таких лікувальних закладів не існує. Тому після приїзду буде прийнято рішення про направлення офіцера для подальшого лікування закордон”, — наголосив Головний невролог Міністерства оборони України полковник Анатолій Ткачов.

Читайте також:
До Польщі вирушила комісія для визначення стану Героя України Петраківського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна