Окупанти в Криму вдруге засудили українця за синьо-жовтий прапор біля хати

 

У Криму окупаційний суд визнав громадянина України Володимира Балуха винним в образі представника влади і повторно засудив до 320 годин обов’язкових робіт.
Як повідомляє Кримська правозахисна група, таке рішення Роздольненський районний суд анексованого півострові прийняв 10 червня.

Балух визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 319 Кримінального кодкусу Росії (“Образа представника влади. Публічна образа представника влади при виконанні ним своїх посадових обов’язків або у зв’язку з їх виконанням”).

5 лютого 2016 року цей же суд, але в іншому складі засудив Балуха до такого ж покарання за цим же звинуваченням, але суд вищої інстанції скасував цей вирок і направив кримінальну справу на новий судовий розгляд до того ж суду в іншому складі.

Як повідомоялося, 14 листопада 2015 року до будинку, де проживав Балух, прийшли співробітники поліції для проведення обшуку за постановою Роздольненського суду.
Постанова про обшук мотивувалося викраденням в селищі Роздольне 10 жовтня 2015 року “автомобіля марки ВАЗ-2106 в корпусі синього кольору”. Допитаний в якості свідка заявив, нібито Балух “зберігає вкрадений автомобіль у себе вдома, розбирає і продає від нього деталі”.

Балуха арештували на 10 діб, звинувативши за ч.1 ст.19.3 КоАП РФ – непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника поліції.

На думку Володимира Балуха, насправді увага до нього з боку поліції обумовлена його проукраїнською позицією, яка виражалася відкрито: у його дворі на флагштоці постійно майорів державний прапор України.

Володимир також вважає, що його взяли під адміністративний арешт, аби він не зміг зняти сліди побоїв, яких йому завдали співробітники поліції при затриманні.
Під час перебування в камері Балух неодноразово вимагав надати йому медичне лікування і отримував відмову.

Читайте також:
“Гопник у погонах”, який вів у суді справу Луценка, тепер бореться з Україною в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна