На виборах 17 липня – купа “двійників”. В одному з округів майже 100 кандидатів

 

На проміжних виборах до Верховної Ради, що відбудуться 17 липня в семи одномандатних округах (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206), Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами загалом 268 (!) осіб, тобто в середньому майже 40 на округ. Такі дані зафіксовано на сайті ЦВК.

При цьому політичних партій – суб’єктів виборчого процесу налічується всього 26; більшість кандидатів – самовисуванці.

Абсолютний рекорд тримає округ №114 із центром у Станиці Луганській, де кандидатами зареєстровано 94 особи. Із них троє – на прізвище Мельник (Андрій, Ніна, Світлана), і ще п’ять пар “двійників” – однофамільців або родичів.
Серед кандидатів – Ігор Швайка, міністр АПК в першому уряді Яценюка, який проходить у справі про заворушення під парламентом 31 серпня.

У 27-му окрузі (місто Дніпро) Центрвиборчком видав кандидатські посвідчення 51 особі.
При цьому там зареєстровано 8 пар або груп “двійників”, зокрема четверо кандидатів із прізвищем Краснов, із них троє є ще й тезками – на ім’я Загід. Найвідоміший із них – опозиційний депутат міськради, єдиний із тезок з вищою освітою, який вважає такий хід технологією влади для фальсифікації результатів виборів.

У чернігівському ОВО №206 зареєстровано “лише” 34 кандидати (із них двоє – на прізвище Микитась, як у президента корпорації “Укрбуд”), в окрузі №151 на Полтавщині – 31, в окрузі №183 (Херсон) – 26, в окрузі №85 (Калуш) – 18, в окрузі №23 на Волині – 14.

У шести округах (всіх, крім округу на Івано-Франківщині) балотуються кандидати, які вказали в анкетах своє членство в Комуністичній партії України і при цьому є самовисуванцями.
Як відомо, КПУ чекає на остаточну заборону через суд, відповідно до закону про декомунізацію і наказів міністра юстиції не є суб’єктом виборчого процесу й не може брати участі в політичному житті, але ці заборони не стосуються окремих громадян, що є її членами.

Відповідно до графіку ЦВК, висування кандидатів політичними партіями тривало з 19 травня до 6 червня включно, самовисування – до 16 червня включно.

Читайте також:
Окружком на Луганщині очолив соратник бойовиків “ЛНР”. Будуть фальсифікувати вибори

Перші кандидати і перша сварка довиборів-2016

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна