У Путіна заявили, що звільнення Савченко не має стосунку до виконання Росією Мінських угод

 

Звільнення Надії Савченко не має ніякого відношення до виконання Росією Мінських угод. Про це заявив голова адміністрації президента РФ Сергій Іванов в інтерв’ю програмі “Вести в суботу” телеканалу “Россия 1” (ВДТРК) на Далекому Сході, передає “Інтерфакс“.

Іванов погодився з думкою, що в частині Мінських угод сторони опинилися в глухому куті. “Частково так, я це теж визнаю”, – сказав він.

“Але насправді вже стає всім зрозуміло і очевидно, що Київ не хоче і не буде виконувати Мінські угоди. А зривати їх дуже легко. Не виконувати там перші три пункти Мінських угод, після яких вже слідує четвертий, п’ятий, шостий і останній – контроль України над зовнішнім кордоном”, – сказав Іванов.

Він не погодився з тим, що видачу Україні засудженої в РФ військової та депутатки Надії Савченко слід розглядати як якісь зрушення у виконанні “Мінська-2”.

“Це взагалі не має ніякого відношення до Мінська. (…) Це бажання, прагнення видати бажане за дійсне”, – підкреслив Сергій Іванов.

Голова адміністрації президента РФ висловив упевненість в тому, що зрушення в позиції Києва щодо Мінських угод залежать не від учасників “нормандського формату”, а від США.
“Звичайно. Це вже очевидно абсолютно”, – сказав він.

Іванов також заявив, що в Москві згодні з пропозицією президента України озброїти спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

“Президент Путін вже не перший раз сказав, що ми згодні з пропозицією Порошенка Петра Олексійовича про те, щоб збільшити безпеку ОБСЄ, яка часто опиняється на лінії вогню. (…) Щоб вони хоча б себе захистили, ми згодні, що вони будуть там з пістолетом Макарова або з “Вальтером”, чого хочуть: легку стрілецьку зброю мати при собі, щоб самозахиститися хоча б елементарно”, – сказав Іванов.

При цьому він підкреслив, що йдеться саме про спостерігачів ОБСЄ на лінії розмежування, а не про електоральну місію ОБСЄ, яка може працювати на виборах в ОРДЛО.

“Ми згодні з цим, але щоб це затвердити, потрібна консенсусна згода всіх членів ОБСЄ, якщо ми отримаємо це, я не проти”, – заявив глава адміністрації президента РФ.

Читайте також:
Підтверджено, що помічники Путіна і Порошенка в Мінську обговорюють Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна