Солом’янський райсуд знизив заставу для фігуранта “цукрової справи” більш як у 70 разів

 

Солом’янський райсуд Києва сьогодні, 18 червня, обрав запобіжний захід для службової особи підприємства, задіяного в схемі розкрадання державного цукру загальною вартістю понад 300 млн. грн., що зберігався на складах ДСБУ “Аграрний фонд” у Черкаській області. Рішення суду передбачає тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 4,8 млн. грн. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

У повідомленні зазначено, що Бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагали для затриманого заставу на рівні розміру предмету злочину – 300 млн. грн.

Підприємця було затримано у четвер, 16 червня 2016 року, в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

Затримання підозрюваного відбувалося одночасно з обшуком  у ТОВ “Юридична фірма «Студія права»”, що здійснювався  в рамках розслідування того ж провадження.
17 червня затриманому було повідомлено про підозру.

Нагадаємо, під час обшуку в “Студії права” детективи НАБУ були заблоковані невідомими в камуфляжах.

У НАБУ нагадують, що 18 травня детективами Національного антикорупційного бюро спільно та прокурорами САП був затриманий заступник прокурора Київської області Олександр Колесник за підозрою у зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи “Аграрний фонд” у Черкаській області, загальною вартістю понад 300 млн. грн. (ч. 2 ст. 364 КК України).
20 травня щодо нього було обрано запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави у розмірі 5,5 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна