Солом’янський райсуд відправив у СІЗО вже сімох “подільників Онищенка”

 

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці Владиславу Купріяненку, якого підозрюють у розкраданні газу українського видобутку. Альтернатива арешту – внесення застави в розмірі 50 млн. гривень, повідомляє канал “112 Україна”.

Прокурори наполягали на сумі застави 200 млн. грн., тому будуть оскаржити розмір застави в Апеляційному суді Києва”, – розповіла кореспондент.

Це сьомий фігурант “газової справи”, яку ведуть НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Суд розглядає клопотання про арешт ще трьох затриманих. Зокрема, восьма фігурантка – Леся Железняк.

Читайте також:
Стали відомі всі 20 “подільників” Онищенка в газових аферах. СПИСОК

Нагадаємо, сьогодні суд арештував із заставами в розмірі 1 млн. та 1,5 млн. грн. Валерія Посного й Олега Рябошапку.
Учора чотирьом із десяти фігурантів цієї ж справи обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту або 200 млн грн. застави кожному.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність з ВАТ “Укргазвидобування” і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний народному депутату України Олександру Онищенку. Подання на позбавлення його недоторканності надійшло у Верховну Раду в четвер, 16 червня.

За даними слідства, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на 3 млрд. грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд. грн. – неоплачена сума ренти за користування надрами.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна