САП просить призначити одному з організаторів “газової” схеми заставу 1,6 млрд. грн.

 

Суд постановив заарештувати або відпустити під заставу в розмірі 200 млн. гривень одного зі співорганізаторів схеми розкрадання українського газу.
Про це на своїй сторінці в “Фейсбуці” повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

“Перший пішов! Слідчим суддею задоволено відповідне клопотання детектива НАБ України, погодженого прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн. грн. керівникові одного з підприємств, задіяного в ланцюжку фактичного розкрадання українського газу”, – повідомив Холодницький учора ввечері, 17 червня.

Згодом він додав: “За принципової позиції прокурорів САП співорганізаторові злочинної організації П. обвинувачення просить обрати запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 1,6 млрд. грн.
Ще шістьом учасникам просимо тримання під вартою або 200 млн. грн. застави та одному – тримання під вартою або 250 млн. грн. Судовий розгляд ще триває…”

Нагадаємо, вчора прокуратура затримала ще одного соратника “газового” олігарха Курченка – Олександра Кацубу.
Раніше був затриманий інший соратник Курченка, керівник компанії “СЄПЕК” Андрій Кошель, а також колишній заступник міністра економічного розвитку в уряді Миколи Азарова Олександр Сухомлин.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна