Онищенко повернувся в Україну на коні

 

Народний депутат із групи “Воля народу” Олександр Онищенко повернуся до Києва в п’ятницю, 17 червня, після закриття сесії парламенту.
Про це в соцмережі повідомив депутат БПП Сергій Лещенко.

“Примітивізм трюку вражає – поки Верховна Рада перебуває на канікулах, Онищенко сипатиме фразами “я нікуди не тікав” і “я не винен”. Тому що ніхто не може затримати депутата до позбавлення імунітету. Але в сесійні тижні у вівторок і четвер, коли будуть реальні голоси за зняття з нього недоторканності, фігурант кримінальної справи зникатиме з поля зору слідства. Тому що ніхто не хоче до в’язниці”, – написав Лещенко.

Станом на 18:00 п’ятниці прес-служба НАБУ повідомляла Держприкордонслужби про те, що Онищенко до України не повертався.
У той же час журналістка Світлана Крюкова близько 20:00 опублікувала спільну з Онищенком фотографію, яка, за її словами, була зроблена в одному з київських ресторанів.

При цьому 17 червня сам Олександр Онищенко підтвердив факт свого виїзду з України.

В ефірі телеканалу “112 Україна” він сказав, що не тікав з України, а їздив на змагання з кінного спорту.

Онищенко на коніЯк відомо, Олександр Онищенко – колишній президент Федерації кінного спорту України (тепер – член правління, керівник одного з департаментів), безпосередній учасник змагань.

“Я регулярно виїжджаю, практично щотижня, я беру участь в команді з кінного спорту в Україні. Зараз йде підготовка до Олімпіади. Практично щотижня ми їздимо по виступах кубків нації. Я нікуди не тікав, я весь час беру участь у змаганнях”, – запевнив він, додавши, що планує поїхати на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Окрім того, Онищенко заявив, що оскаржуватиме подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Як відомо, Генпрокуратура передала у Верховну Раду подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.
Онищенка підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ “Украгазвидобування”.
За даними слідства, станом на 16 червня депутат перебував у Франції, однак сам Онищенко у коментарі  ЗМІ запевняв, що перебуває в Україні й має намір прийти у п’ятницю в Раду.

Читайте також:
Стали відомі всі 20 “подільників” Онищенка в газових аферах. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна