Маріупольський стрілець виявився моряком; його закрили на 2 місяці

 

Маріупольського правопорушника, який тримав удома арсенал зброї, влаштував перестрілку з поліцією, арештували на два місяці.
Про таке рішення  повідомили в донецькому обласному управлінні Нацполіції.

За повідомленням місцевого сайту 0629, місто тримав у страху 53-річний Володимир П. – “звичайний моряк. Він все життя ходив в море і забезпечував свою сім’ю. Останній рейс завершився рік тому”.

Правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за чотирма статями Кримінального кодексу України, а саме: ч.1 ст. 263( незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ст. 345 (погроза щодо працівника правоохоронного органу); ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу); ч.2 ст.15 та п.5 ч.2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинений способом небезпечним для життя багатьох осіб).

Як відомо, спецоперація в Приморському районі Маріуполя проходила 17 червня. За повідомленням прес-служби поліції, під час санкціонованого обшуку в рамках розслідування кримінального провадження місцевий мешканець забарикадувався у своїй квартирі, кинув гранату, поранивши одного поліцейського, відкрив вогонь зі своєї автоматичної зброї “Сайга”.
Після 4-годинних переговорів зловмисник здався поліції.

“Володимир П. перед тим, як здатися одягнув парадну морську форму, яку раніше одягав тільки для фотографій”, – повідомляє 0629.

Встановлено, що правопорушник зберігав у квартирі пістолет ТТ, 750 патронів, гранати та перероблену рушницю “Сайга”.

Поранений під час спецоперації правоохоронець перебуває в лікарні. Це 36-річний Сергій, співробітник відділу швидкого реагування ГУНП в Донецькій області майор поліції на позивний “Старий”. У нього понад 50 осколкових поранень ніг, але його життю наразі нічого не загрожує.

“Його ноги повністю перебинтовані, сам він перебуває під капельницею… Незважаючи на серйозні поранення, настрій у Сергія чудовий. Скільки триватиме лікування – поки що точно сказати неможливо. Сам поліцейський запевняє, що збирається повернуться на службу вже за місяць”, – повідомляє відділ комунікації ГУНП Донеччини.

Читайте також:
У харківському метро затримали АТОшника з гранатою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна