Холодницький побореться проти райсуду, який зменшив заставу людині Онищенка з 1,6 млрд. до 1 млн.

 

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із правом застави в сумі 1 млн. грн Валерію Посному – одному з десяти фігурантів кримінальної справи щодо розкрадання газу українського видобутку.

При цьому ще одного підозрюваного, “праву руку” Олександра Онищенкао Олега Рябошапку закрили так само на 2 місяці з правом застави в розмірі 1,5 млн. грн.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура невідкладно подасть апеляцію на рішення суду. Про це в соцмережі повідомив антикорупційний прокурор Назар Холодницький, який раніше заявляв, що САП вимагає для “громадянина П.” заставу в розмірі 1,6 млрд. грн.

“Наша позиція була, є та буде незмінно принциповою – тримання під вартою або 1,6 млрд. грн. застави. Переконані, що лише ця сума є співмірною до заподіяної вказаними злочинами шкоди”, = заявив Холодницький.

Як відомо, 15 червня директор НАБУ  Артем Ситник заявив, що в рамках розслідування зловживань громадян та вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого за спільної діяльності з ПАТ “Укргазвидобування”, у якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи.
За його словами, наразі 10 із 20 учасників злочинної організації затримані, з ними проводяться слідчі дії.

Ситник зазначив, що серед 20 встановлених осіб, причетних до злочинної схеми, є й посадові особи ПАТ “Укргазвидобування”, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
Стали відомі всі 20 “подільників” Онищенка в газових аферах. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна