Речник АП: Указ про демобілізацію 5-ї хвилі внесуть наступного тижня. ОНОВЛЕНО

 

На початку наступного тижня Міністерство оборони внесе проект указу про демобілізацію військовослужбовців, мобілізованих 2015 року під час “п’ятої хвилі”, і його буде схвалено президентом. Про це сьогодні на брифінгу заявив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Президент Петро Порошенко готовий демобілізувати військових в рамках п’ятої хвилі часткової мобілізації”, – сказав він.

Нещодавно відбулася ромова президента з міністром оборони про це, і “голова держави повністю підтримує це рішення”, зазначив полковник Мотузяник.

За його словами, вже сьогодні, 16 червня, міністр оборони Степан Полторак доручив посадовим особам підготувати документи, пов’язані з демобілізацією.

“На початку наступного тижня міністерство внесе проект указу про демобілізацію, який буде розглянуто президентом, і будуть прийняті відповідні рішення”, – зазначив речник.

“Для заміни [демобілізованих] підготовлено відповідний особовий склад в підрозділах Збройних сил”, – додав Олександр Мотузяник.

ОНОВЛЕНО. Демобілізація п’ятої хвилі може розпочатися у червні-липні 2016 року. Про це повідомив у “Фейсбуці” міністр оборони Степан Полторак.

Нагадаємо, указ про демобілізацію “четвертої хвилі” президент підписав 25 березня цього року.

Читайте також:
З початку року на контракт в ЗСУ прийшли 33 тисячі осіб

Пам’ятка “дембелям”: що потрібно забрати з армії

Корисну інформацію для демобілізованих акумулювали на одному сайті

“Без броні”: по психологічну допомогу почали звертатися значно більше демобілізованих

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна