Рада зняла бар’єри для судової реформи і здешевлення б/у авто

 

Верховна Рада зняла перепони для набуття чинності своїх попередніх рішень щодо судової реформи і зниження акцизів на ввезення вживаних авто.

Як повідомляє сайт ВР, наприкінці ранкового засідання парламентарії розглянули проекти постанов про скасування рішення ВР від 31 травня 2016 року про прийняття в другому читанні та в цілому закону про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів №3251-П, а також про скасування рішення ВР від 2 червня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів №4734-П.

Як відомо, внесення постанов про скасування ухвалених законів не дозволяє голові парламенту підписати проголосовані акти.

Нагадаємо, закон про судоустрій намагалися зупинити депутати Надія Савченко і Юрій Шухевич, якій вказували на порушення регламенту при його прийнятті. Закон про полегшений режим ввезення б/у автомобілів блокував лобіст українських автовиробників Дмитро Святаш (група “Відродження”).

За результатами голосування сьогодні проекти обох постанов були відхилені. При цьому постанова щодо вживаних авто набрала лише один голос, натомість під час його обговорення багато депутатів висловилися на користь підтримки норм, що дозволять українцям ввозити дешевші авто з Європи.
За скасування судової реформи голосували 72 депутати.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій невідкладно підписав закон “Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів” №3251.

На вечірньому засіданні рейтингове голосування показало недостатню присутність депутатів для ухвалення рішень (210 зареєстрованих), відтак Андрій Парубій достроково закрив засідання, побажавши збірній України перемоги в сьогоднішньому матчі на Євро-2016.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що велика група нардепів летить у Ліон на гру Україна – Північна Ірландія чартерним рейсом.

Читайте також:
Адвокат Майдану Маселко: Судову реформу треба ухвалювати

Чому не варто радіти закону “про дешеві іномарки б/у”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна