Парламент ввів у закон ВДВ і Сили спецоперацій

 

Новий рід військ – Високомобільні десантні війська Збройних сил України, окремий рід сил – Сили спеціальних операцій ЗСУ, крім того, Об’єднаний оперативний штаб -відсьогодні закріплені на законодавчому рівні.

Сьогодні, 16 червня, Верховна Рада на ранковому засіданні ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони”, яким впорядковано систему органів військового управління ЗС України, правові засади їх організації, керівництва та управління ними, уточнено правові засади діяльності військового командування, функцій та завдань органів військового управління.

Проект закону, покликаний посилити українську армію, було зареєстровано за №4563. “За” проголосували 256 депутатів.

Ухвалений акт включає до військового командування Об’єднаний оперативний штаб як орган управління міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил), командування Сил спеціальних операцій ЗСУ та командування Високомобільних десантних військ ЗСУ.
Ці органи включаються до структури Збройних сил України.

Відповідні зміни внесено до законів України “Про оборону України” та “Про Збройні сили України”.

Крім іншого, законом також внесено зміни до Закону “Про правовий режим воєнного стану”, де у статті 3 до військового командування, якому надається право разом з органами виконавчої влади, військовими адміністраціями, органами місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати заходи правового режиму воєнного стану, включаються оперативний штаб ЗСУ як орган управління міжвидовими та міжвідомчими угруповання військ(сил); командування Сил спецоперацій та ВДВ ЗСУ.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, новостворені Сили спецоперацій ЗСУ почали набирати контрактників до своїх лав ще в березні цього року.

Читайте також:
ЗСУ отримали перших три десятки інструкторів Сил спецоперацій

Україна створює спецназ для дій у ворожому тилу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна