Марина Порошенко відвідала першу україномовну виставу Донецького драмтеатру

 

Дружина президента України Марина Порошенко в середу, 15 червня, відвідала виставу за п’єсою українського драматурга Павла Ар’є “Слава героям”, яку поставив колектив маріупольського “Донецького академічного обласного драматичного театру”. Спектакль проходив у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка в рамках культурно-художньої акції “Донеччина – UA: Перезавантаження”, повідомляє прес-служба президента.

Як зазначив режисер-постановник Анатолій Левченко зауважив, що це перша україномовна вистава в маріупольському театрі.

У п’єсі йдеться про двох ветеранів Другої світової війни, один із яких – солдат Радянської армії, а інший – боєць УПА. Вони опиняються на сусідніх ліжках в одній палаті кардіохірургії. Обоє чекають на операції, і під час очікування весь час сперечаються, миряться та все ще продовжують воювати.

Головні ролі виконують артисти маріупольського театру Анатолій Шевченко та Валерій Сарбей.

Слава героям - вистава Маріуполь

За словами Марини Порошенко, як сама історія, так і вистава дуже важливі, адже зараз, як і майже століття тому, на українській землі знову точаться воєнні дії.

“Ми маємо пам’ятати, що запорукою нашої перемоги над агресором може бути лише непохитна єдність українського народу. У наші дні вся Україна – від сходу до заходу – має об’єднатися і серцем, і розумом, бо всі ми – велика непереможна українська родина!” – наголосила перша леді.

Довідка
П’єса “Слава Героям” була написана у 2012 році львівським драматургом Павлом Ар’є на замовлення Лондонського театру Royal Court.

В Україні вистава “Слава героям” уперше була презентована як спільний проект театру “Золоті ворота” та Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Франка 22 січня 2016 року.

Читайте також:
Неостанній яничар. Народний артист із “Пропалої грамоти”
керує театром окупантів “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна