Євро-2016 позбавило Верховну Раду кворуму

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій завчасно закрив засідання парламенту в середу, 15 червня, через відсутність необхідної для ухвалення рішень кількості народних депутатів.

“Ми проговорили ряд ратифікацій. На жаль, рейтингове голосування продемонструвало, що немає голосів для ухвалення рішень. Тому ранкове засідання я оголошую закритим”, – сказав Парубій.

За даними прес-служби ВР, для участі у пленарному засіданні сьогодні зареєструвалося 337 народних депутатів.

Рада спромоглася ухвалити лише один закон – “Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру”.
Решта голосувань не зібрали 226 голосів, зокрема останнє сигнальне голосування показало 214 зелених кнопок.

Як відомо, четверта сесія парламенту триватиме до 15 липня. Паралельно у Франції відбувається чемпіонат Європи з футболу, в якому бере участь збірна України.

За повідомленням джерела сайту “Цензор.нет”, на четвер, 16 червня, заплановано виїзд великої групи народних депутатів України до Ліона, де українська команда зіграє з Північною Ірландією.

“Близько 60 депутатів Верховної Ради планують вилетіти чартерним рейсом зі столичного аеропорту “Київ” (“Жуляни”) до Франції, де проходить чемпіонат Європи з футболу 2016″, – написав у соцмережі журналіст Євген Кузьменко.

Таким чином, спостерігачі прогнозують, що в четвер, 16 червня, парламент також не набере достатньої кількості голосів для ухвалення рішень.

Попередньо на 16 червня у ВР планувалися до розгляду законопроекти, необхідні для співпраці з Міжнародним валютним фондом, проекти законів, що стосуються безпеки й оборони, реформування роботи самого парламенту, а також затвердження нових кандидатур членів Центрвиборчкому.
Реформа роботи Ради має на меті дисциплінувати нардепів та забезпечити явку депутатів на пленарні засідання.

“Пофіг на пленарний четвер, пофіг на нову ЦВК, на МВФівські закони”, – констатує журналіст “Цензора”.

Нагадаємо, сьогодні вранці на засіданні ВР нардеп Володимир Парасюк влаштував бійку з депутатами від “Опозиційного блоку”.

Читайте також:
Де в Києві відчути атмосферу Євро-2016: адреси фан-зон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна