У Мінсоцполітики ночували мітингувальники, які оголосили голодування

 

Мітингувальники біля Міністерства соціальної політики у вівторок, 14 червня, зламали турнікет і увійшли до будівлі відомства. Про це повідомили “Українські Новини” з місця подій.

Станом на 17:05 близько 10 мітингувальників, які, зі слів очевидців, є представниками шахтарів, із застосуванням фізичної сили увійшли в будівлю міністерства з вимогою зустрічі з керівництвом.

Зі слів правоохоронців, вони очікували в приймальні зустрічі з представниками Мінсоцполітики.

Будівлю охороняли близько 20 співробітників правоохоронних органів.

 

Як стало відомо,  люди вимагали провести перерахунок щомісячних страхових виплат, здійснити осучаснення пенсій, прийняти законопроект № 4015 “Про внесення змін до закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (щодо перерахунку сум щомісячних страхових виплат)”.

Після обіду, коли до них ніхто не вийшов, мітингувальники вирішили продовжити свій пікет на п’ятому поверсі відомства, оголосивши при цьому голодування.

Як повідомляє “112 Україна“, у будівлі Мінсоцполітики ночували близько 50 мітингувальників-шахтарів.

Бійці Нацгвардії повідомили, що на другому і п’ятому поверхах будівлі перебувало близько 50 мітингувальників.

“Втім, як нам повідомили мітингувальники, на поверхах розмістилися приблизно 80 осіб. Правопорядок у самій будівлі охороняють до 10 бійців Нацгвардії”, – зазначається у повідомленні.

У Нацгвардії повідомили, що правопорушень не зафіксували. В саму будівлю міністерства журналістів не пускають.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна